Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΣΕΛΗΝΗΣ



Αρχίζοντας  την αναφορά μου στους Δεσμούς της Σελήνης θα ξεκινήσω με το Νότιο Δεσμό. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τη σημαίνει Νότιος Δεσμός, άλλοι πάλι που δεν ασχολούνται συστηματικά με την αστρολογία μπορεί να μην έχουν καταλάβει πόσο σημαντικός είναι ο Νότιος Δεσμός και άλλοι μπορεί να μην έχουν ακούσει καν τη φράση Νότιος δεσμός.
Τι είναι λοιπόν ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης και γιατί τον ονομάζουμε έτσι.
Ο Νότιος Δεσμός είναι οι εμπειρίες που κουβαλάμε από προηγούμενες ενσαρκώσεις σαν ψυχές και για όσους δεν πιστεύουν στην ενσάρκωση οι εμπειρίες που έχουμε από τους προγόνους μας. Κάτι σαν το dna. Είναι η κληρονομία ή πιο απλά η προίκα που μας έχει δοθεί από παλιά κλεισμένη σε ένα συρτάρι σκεβρωμένο από τα χρόνια, γεμάτο αράχνες, παρατημένο στο υπόγειο, παραγεμισμένο με εμπειρίες, φωτογραφίες, αναμνήσεις, συναισθήματα, σκέψεις,  πράξεις, ενέργειες και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Σαν το δαχτυλίδι της γιαγιάς που όταν το κοιτάμε όλοι αισθανόμαστε κάτι χωρίς να μπορούμε να το προσδιορίσουμε.
Ο κάθε άνθρωπος νιώθει ασφάλεια μέσα από το παρελθόν όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχτεί!
 Το έμβρυο αισθάνεται ασφάλεια μέσα στη μήτρα της μητέρας (νότιος δεσμός) φοβούμενο την γέννα και την εξέλιξή του μέσω της επαφής του με τη μητέρα(βόρειος δεσμός).
Ένα άλλο παράδειγμα είναι ένας άνθρωπος που θέλει να δοκιμάσει κάτι καινούργιο (βόρειος) αλλά φοβάται γιατί δεν μπορεί να φανταστεί τη διατάραξη της ηρεμίας του και την σιγουριά που έχει χτίσει γύρω του μέσα από τα χρόνια (νότιος).
 Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης είναι το άγνωστο, ο φόβος, το καινούργιο και το μυστηριώδες. Αυτό που πρέπει να ανακαλύψουμε και να ακολουθήσουμε με μοναδικό σκοπό την εξέλιξη της ψυχής μας και να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενσάρκωσης! Και μετά πάλι από την αρχή …
Έτσι κάπως λειτουργούν οι Δεσμοί .Ουσιαστικά πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ένα μεγάλο δίλλημα μεταξύ των Δεσμών. Τώρα το που και πώς θα πορευτούμε σε αυτό το ταξίδι  και αν φυσικά θα καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε  από το Νότιο και να πάμε στο Βόρειο Δεσμό  και με ποιόν τρόπο το δείχνουν οι Δεσμοί από οίκο και ζώδιο και φυσικά τι όψεις κάνουν με άλλους πλανήτες .
Αυτό το άρθρο είναι μια μικρή εισαγωγή γα να κατανοήσουμε καλύτερα την ανάλυση που θα κάνω όταν οι Δεσμοί της Σελήνης μπουν στο ζώδιο του Σκορπιού και συγκεκριμένα στις 27 Σκορπιού Πύλη αστρικής  μαγείας και Πύλη του διορατικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου