Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ Α΄ ΜΕΡΟΣ

Δίδυμοι  ζώδιο του  αέρα,  μεταβλητό και  συνδέεται με τον τρίτο οίκο τον οίκο της επικοινωνίας .Ίσως και   ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια.
Το κάθε ζώδιο έχει αναλάβει έναν ρόλο μέσα στο σύμπαν και ο ρόλος των Διδύμων είναι καθαρά η επικοινωνία  η συλλογή και μετάδοση πληροφοριών  άλλωστε  ο κυβερνήτης τους είναι ο πλανήτης Ερμής.
Πολλοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν το ζώδιο των Διδύμων ως ένα επιπόλαιο  χαζοχαρούμενο, φλύαρο  ζώδιο και δεν έχουν άδικο. Εκφράζονται με το να κινούν το σώμα και ειδικά τα χέρια( εάν παρατηρήσετε κάποιον ο οποίος ανήκει στο ζώδιο των Διδύμων θα δείτε πως η ομιλία του συνοδεύεται με κίνηση χεριών ).Ευχάριστοι άνθρωποι  με αρκετό χιούμορ και αισιοδοξία αλλά δύσκολα σου εμπνέουν εμπιστοσύνη .Τους χαρακτηρίζει η συνεχής αναζήτηση και συλλογή πληροφοριών χωρίς να εμβαθύνουν σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Είναι σαν τη μέλισσα που πάει από το ένα λουλούδι στο άλλο ρουφώντας λίγο γύρη από εδώ λίγο από εκεί λίγο από παρακάτω  βουίζοντας συνέχεια και προκαλώντας πονοκέφαλο στους άλλους ίσως και φόβο μην τυχών και πέσουν πάνω της και τους τσιμπήσει.
Η άλλη πλευρά των Διδύμων που λίγοι την ξέρουν ή λίγοι μπορούν να τη διακρίνουν είναι η γνώση που μεταδίδει αυτό το ζώδιο. Μέσα από τη συνεχή αναζήτηση που τους διακατέχει και τις αλλεπάλληλες εμπειρίες που συλλέγουν αποκτούν μια άλλη πιο φιλοσοφημένη άποψη για τη ζωή. Όπως η μέλισσα που χρησιμοποίησα στο παραπάνω παράδειγμα όλη μέρα γυρνάει, αλλά όταν  επιστρέψει στην κυψέλη όλο το νέκταρ που μάζεψε το μετατρέπει σε μέλι και το προσφέρει απλόχερα στους ανθρώπους προσφέροντάς τους τη γνώση από τη δική της περιήγηση στον κόσμο.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η 3η μοίρα  των Διδύμων είναι η Πύλη του Βόριου Δεσμού και Πύλη μαθητείας. Αυτό πιο απλά σημαίνει ότι: μαθαίνω από τη ζωή (Βόρειος δεσμός) και μεταδίδω γνώσεις είτε σαν μαθητής είτε σαν δάσκαλος.
Κυβερνήτης των Διδύμων ο Ερμής
Έξαρση στο ζώδιο των Διδύμων ο Βόρειος Δεσμός
Αδυναμία έχει ο πλανήτης Δίας
Εσωτερικός κυβερνήτης η Αφροδίτη
Ιεραρχικός κυβερνήτης η Γη
Ακτίνες μετάδοσης στην Εσωτερική Αστρολογία η 4η για το συνηθισμένο άνθρωπο και η 5η για μαθητές και μυημένους.
Η Αστρολογική όψη που έχει δοθεί σε αυτό το ζώδιο είναι το τρίγωνο (120ο )
Η κάρτα Ταρώ που αντιστοιχεί  στο  ζώδιο των Διδύμων είναι οι Εραστές.
Στο μαντικό σύστημα του Παράκελσου είναι ο Albus που η λέξη κλειδί είναι μνήμη ανάμνηση και αρχέτυπα.
 Η Ρούνα που συνδέεται με τους Διδύμους είναι ο Uruz που είναι η δύναμη του ενστίκτου.
Ο Ερμής κυβερνήτης των Διδύμων συνδέεται με την 8η Σεφιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου