Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ






Σκορπιός......και μόνο στο άκουσμα του η εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι το κεντρί που χρησιμοποιεί για να θανατώσει αυτό που τον πληγώνει και τον πονάει. Και το συναίσθημα που δημιουργείται είναι, δέος,  μπροστά στην δύναμη αυτή, που κανένα άλλο ζώδιο δεν την έχει..........

 Είναι το πιο μυστηριώδες ζώδιο, το πιο σαγηνευτικό, το πιο απόκοσμο και το πιο φοβισμένο. Όσο περίεργο και να ακούγεται ο Σκορπιός φοβάται τα πάντα, ακόμα και τη σκιά του, ίσως γιατί σαν άκρως μεταφυσικό ζώδιο ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτή. Έχει μια περίεργη σχέση με το θάνατο, τον ελκύει και τον απωθεί ταυτόχρονα.

 Η σεξουαλικότητα του Σκορπιού είναι πολύ περίεργη. Από τη μία δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την σεξουαλική επαφή και από την άλλη μπορούν να περάσουν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ανέραστοι, αυτό γίνεται διότι ένας Σκορπιός αν δεν ερωτευτεί δεν μπορεί να κάνει σεξ, για αυτόν η σωματική επαφή με το άτομο που τον ενδιαφέρει καταλήγει περισσότερο σε ψυχική παρά σωματική ένωση, μέσα από την επαφή που δημιουργείται, φτάνει στην αυτογνωσία του ίδιου του, του εαυτού. Ανακαλύπτει το μέγεθος των συναισθημάτων που κρύβει μέσα του, και έτσι επιδιώκει την απόλυτη ένωση ψυχής και σώματος, μέσα από το σεξ ο Σκορπιός μαθαίνει να ζει.

 Η άλλη όψη του νομίσματος είναι αυτή που θέλει τον Σκορπιό να μην έχει καθόλου σεξουαλική ζωή. Η άρνηση του για τη σεξουαλική ζωή γίνεται για πολλούς λόγους ένας από αυτούς είναι ότι δεν έχει αυτόν που επιθυμεί, ένας άλλος λόγος είναι ότι τιμωρεί τον εαυτό του για το πάθος που έχει μοιραστεί με κάποιον σύντροφο και φοβούμενος την ολοκληρωτική του ήττα, ( κατακτήθηκε) αντί να κατακτήσει, βασανίζει τον εαυτό του με απώτερο σκοπό την έλεγχο των παθών  του, την τιμωρία του, και έτσι οδηγείται  στην καταστροφή του ίδιου και των γύρω του.

Ο Σκορπιός έχει μια εμμονή με τον έλεγχο, θέλει να εξουσιάζει τους πάντες και τα πάντα, ίσως γιατί πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν κινδυνεύει να γίνει θύμα κανενός, πράγμα ουσιαστικά αδύνατο γιατί  πολλές φορές λειτουργώντας έτσι πέφτει ο ίδιος στα δίχτυα που έπλεξε για τους άλλους.

Η σχέση του Σκορπιού με το χρήμα είναι εξίσου περίεργη. Αγαπάει τα λεφτά και μπορεί να κάνει τα πάντα για αυτά, ακόμα και να γίνει έμπορος ναρκωτικών, ιερόδουλη για τις περιπτώσεις γυναικών, οι άντρες όχι τόσο, αυτοί θα προτιμήσουν να χαθούν μέσα στα δίχτυα του υπoκόσμου, ακόμα και πληρωμένοι δολοφόνοι είναι κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν και μάλιστα χωρίς να αφήσουν κανένα απολύτως ενοχοποιητικό στοιχείο πίσω τους.

Φυσικά και μπορούν να διαπρέψουν σαν οικονομολόγοι ή  χρηματιστές, αλλά το παρασκήνιο θα υπάρχει πάντα, και φυσικά γίνονται πολύ καλοί ψυχολόγοι, και αυτό γίνεται γιατί έχουν την  ικανότητα να διεισδύουν στο βάθος, της ψυχής του άλλου, να βρίσκουν το πρόβλημα και να δίνουν τη λύση.

Τώρα σαν το απόλυτο μεταφυσικό ζώδιο όπως προανέφερα οι Σκορπιοί έχουν μια τάση προς τη μαγεία. Η μάλλον η μαγεία έχει μια τάση προς τους Σκορπιούς.  Δεν είναι τυχαίο ότι στο ζώδιο αυτό βρίσκονται δύο από τις πιο απόκοσμες πύλες του ζωδιακού (  τις οποίες και έχω αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα)  η 23ο και η 27ο μοίρα του Σκορπιού, οι οποίες συνδέονται με αστρική μαγεία, διαίσθηση, πορνεία και διόραση.

Το άτομο που ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού αυτό είναι πολύ δύσκολο στο να συγχωρήσει αυτόν που του έκανε κάτι, ή που αυτός νόμιζε ότι του έκανε κάτι, σε αυτή την περίπτωση η τακτική που ακολουθεί είναι μία και μοναδική… λέει ότι συγχωρεί αλλά το πιθανότερο είναι ότι όταν χρειαστείς τη βοήθεια του να μην σου τη δώσει, θεωρώντας ότι αυτό που σου συνέβη ήταν  συμπαντική ανταπόδοση. 

Η αγαπημένη λέξη του Σκορπιού είναι η αλλοίωση, και πάντα αυτό προσπαθεί να κάνει με τους άλλους, να τους αλλάξει σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα, να τους κατακτήσει, και όταν το καταφέρει……. ψάχνει για το επόμενο ‘’θύμα’’.

Παρόλα τα αρνητικά που μπορείς να δεις σε έναν Σκορπιό υπάρχει και κάτι που δεν θα βρεις σε κανένα άλλο ζώδιο, όσο περίεργο και να ακούγεται, όταν αγαπήσει αγαπάει πραγματικά και μένει πιστός ως την ώρα που θα πεθάνει, στεναχωριέται πραγματικά με τον πόνο του άλλου,  συμπάσχει μαζί του και προσπαθεί να συμπαρασταθεί σε όποιον τον έχει ανάγκη.

Κυβερνήτης του Σκορπιού ο Πλούτωνας και ο Άρης.

Έξαρση έχει ο πλανήτης Ουρανός.

Πτώση η Σελήνη και ειδικά στην 3 μοίρα.

Άριστη θέση έχει ο Ερμής και ο Κρόνος.

Αδυναμία έχει η Αφροδίτη.

Εσωτερικός κυβερνήτης ο Άρης

Ιεραρχικός κυβερνήτης ο Ερμής

Αντισκιά του Σκορπιού ο Υδροχόος

Κόντρα αντισκιά ο Λέων

Κάρτα της Ταρώ που συνδέεται με το ζώδιο του Σκορπιού είναι η κάρτα θάνατος λόγω Άρη και η Κρίση λόγω Πλούτωνα.

Ρούνα που αντιστοιχεί σε αυτό το ζώδιο είναι ο ΙΣΑ.

Στο σύστημα του Παράκελσου η κάρτα για το ζώδιο αυτό είναι ο Rubes.

Στην Καμπαλά η 5η σεφίρα συνδέεται με τον Άρη κυβερνήτη του Σκορπιού και η αόρατη 12η σεφίρα Νταάθ  λόγω του Πλούτωνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου