Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΜΕΡΟΣ Α΄





Ο Ζυγός είναι το έβδομο  κατά σειρά ζώδιο κυβερνά τον 7ο οίκο που είναι ο οίκος συνεργασιών, γάμου, φανερών εχθρών, νομικών θεμάτων. Είναι ένα ιδιαίτερο ζώδιο, ξεχωρίζει από όλα τα άλλα και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και από το σύμβολο του το οποίο είναι μια ζυγαριά, που μας παραπέμπει σε ισορροπία, αρμονία, δικαιοσύνη, αλλά μας δηλώνει ότι ο Ζυγός είναι ένα άψυχο όπως αστρολογικά του έχει δοθεί αυτή η ονομασία,   ζώδιο.

Ο Ζυγός είναι ένα ζώδιο που δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μέρος που  δεν επικρατεί αρμονία και τάξη. Τα πεταμένα ρούχα, τα στραβά κάδρα και το ακατάστατο σπίτι  είναι πράγματα που κάνουν ένα ζυγό να παθαίνει σοκ.

Με λεπτή  αίσθηση του χιούμορ, που διαθέτει,  γίνεται αγαπητός στην παρέα και με το εκλεπτυσμένο γούστο  που έχει, μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά ακόμη και με τη  διακόσμηση εσωτερικών χώρων, ωστόσο,  εκεί που μπορεί να διαπρέψει είναι σαν δικηγόρος, δικαστής, ακόμα και διπλωμάτης.

Η τάξη, η δομή και  η συστηματική διατήρηση αρμονικών καταστάσεων, είναι ένα από τα ατού που διαθέτει. Η ευγένεια και η κομψότητα είναι λέξεις που τον  χαρακτηρίζουν. Ξέρει να αποφεύγει δύσκολες καταστάσεις ή να τις αντιμετωπίζει μα ψυχρά διπλωματικό τρόπο.

Μέσα από το γάμο ουσιαστικά αναζητά την απομόνωση, αυτό ακούγεται  περίεργο για τον ζυγό.

Ο Ζυγός μπορεί να λειτουργήσει ψυχρά και τυπικά απέναντι στους άλλους, ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό, και αυτό συμβαίνει γιατί σε αυτό το ζώδιο έξαρση έχει ο Κρόνος και είναι και επικυρίαρχος σε πολλές μοίρες του ζυγού.

Ο συνδυασμός Κρόνου και Αφροδίτης στο ζώδιο του ζυγού μας δείχνει ότι είτε το ζώδιο αυτό είναι παγωμένο συναισθηματικά είτε μέσω του γάμου και των συνεργασιών προσπαθεί να ανέβει κοινωνικά.

Τώρα σαν  ζώδιο μεταφυσικής είναι από τα πιο ‘’δυνατά’’ ζώδια, μην ξεχνάμε την έξαρση και την Πύλη του Κρόνου στο Ζυγό όπως επίσης, ότι η απόλυτη πτώση του Ήλιου είναι και αυτή στο ζυγό.

Αριθμολογικά ο Ζυγός είναι το 7ο ζώδιο και ο αριθμός 7 προέρχεται από τη λέξη septem που σημαίνει ιερός.  Επίσης δηλώνει μοναξιά, σοφία, έμπνευση, φιλοσοφία.
Σε συνδυασμό λοιπόν με το ζώδιο του ζυγού,  δηλώνει ότι οι ζυγοί είναι φιλοσοφημένα άτομα που μέσα από τη μοναξιά και την απομόνωση  αναζητούν τη σοφία με σκοπό την αναζήτηση των φιλοσοφικών μυστηρίων και την εξήγηση αυτών.

Κυβερνήτης του Ζυγού η Αφροδίτη

Έξαρση έχει ο Κρόνος

Εσωτερικός κυβερνήτης ο Ουρανός

Ιεραρχικός κυβερνήτης ο Κρόνος

Πτώση έχει ο Ήλιος

Αδυναμία ο Άρης

Κάρτα της Ταρώ που συνδέεται με το ζώδιο του Ζυγού είναι η Δικαιοσύνη

Η Ρούνα που αντιστοιχεί στο Ζυγό είναι ο Fehu

Στο μαντικό σύστημα του Παράκελσου η κάρτα του Ζυγού είναι η κάρτα Puella

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου