Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ά ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ


Στην ομιλία του Δρ. Χρήστου Παϊζη, θα αναλυθεί ο συσχετισμός Δραγωνικού και Τροπικού ζωδιακού για να φανεί πως ο Δραγωνικός πλανήτης λειτουργεί:
Α) Ως υπόστρωμα του Τροπικού πλανήτη, που καθορίζει την εκδίπλωση της δυναμικής του.
Β) Συμπληρωματικά ως προς τον Τροπικό πλανήτη
Γ) Ως δείκτης παρελθούσης εμπειρίας σε επίπεδο κληρονομικότητας, ή  σε επίπεδο μεταφυσικό.

Η Ψυχολόγος Βασιλεία Πουλημένου, στο θέμα της: Ο άλλος είναι ο καθρέπτης μου, θα μας κάνει ανάλυση για την προβολή.

Μια ψυχική άμυνα, που λίγο πολύ , όλοι μας χρησιμοποιούμε. Όταν προβάλουμε ασυνείδητα τα αρνητικά μας συναισθήματα πάνω στους άλλους, δημιουργούμε άθελα μας εντάσεις στις σχέσεις μας. Ένα από τα συναισθήματα για παράδειγμα, που μπορεί να καταχωρίσουμε στο ασυνείδητο μας είναι ο φόβος. Εάν δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να θυμώσει, τότε θα παρατηρήσουμε ότι πολύ συχνά θεωρούμε ότι ο άλλος είναι θυμωμένος μαζί μας.

Αυτό είναι προβολή.

Έτσι δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το θυμό μας, και αποφεύγουμε πιθανές ενοχές που μπορεί να μας προκαλέσει αυτό το συναίσθημα.

Στη συζήτηση που θα γίνει θα αναφερθεί σε παραδείγματα προβολής που έχει καταγράψει, από μια ομάδα, που αυτή την περίοδο έχει στο γραφείο της με θέμα την Εξελικτική Αστρολογία.

Στην ομιλία του Κου Παπαδολιά θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε:

Τι συμβολίζουν οι πλανήτες ενός γενέθλιου χάρτη αρχετυπικά και πώς θα μπορούσαν να συνδεθούν με κάποιον τρόπο με την αναλυτική ψυχολογία.

Βασισμένη στη δουλειά της Karen Hammaker Zonndag αλλά και άλλων αστρολόγων θα δούμε μια προσέγγιση που μας δείχνει πως οι πλανήτες μπορούν να αναπαραστήσουν την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση μέσα από τη λειτουργία των ενστίκτων.

Αυτοσυντήρηση, στοργή, αίσθημα του ανήκειν σε μια ομάδα, αυτοπραγμάτωση και πολλά άλλα μπορούν να συνδεθούν με τις πλανητικές ενέργειες και να μας περιγράψουν τον ανθρώπινο χαρακτήρα. Μέσα από τις αντιστοιχίες αυτές μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δει και τον εαυτό του διαφορετικά και να καταλάβει καλύτερα τη δική του προσωπικότητα.
Στην ομιλία του ο Χρήστος Άρχος, κάτοχος 2 μεταπτυχιακών στην ψυχολογία και Αστρολόγος –ερευνητής, θα μιλήσει:

Γα τις προκλήσεις της αστροψυχολογίας στο μέλλον, για τα προβλήματα της στο δρόμο της ανάπτυξης της αλλά και για τις ευκαιρίες που έρχονται από την επιστήμη και τις εξελίξεις στο δυτικό κόσμο.

Στη συνέχεια θα αναφερθεί στις δυνατότητες της ψυχολογικής αστρολογίας και με πιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη γνώση αυτή για την κατανόηση των βιολογικών και περιβαλλοντικών επιρροών και πως με τη γνώση αυτή μπορούμε να βοηθήσουμε και να ερευνήσουμε προβλήματα αλλά και σημαντικά ταλέντα που μπορεί να έχει το άτομο. 

Ως υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος του Vastu Astrological Foundation για πρώτη φορά θα μας παρουσιάσει μία έρευνα που έχει να δείξει με ποιο τρόπο ψυχολογικά τα άτομα αντιδρούν στις διάφορες πλανητικές αντιστοιχίες και πως αυτές οι αντιστοιχίες μπορούν να μας βοηθήσουν να φωτίσουμε το δρόμο για την αλλαγή στο κάθε άτομο ώστε η αστρολογία από απλή μέθοδος πρόβλεψης να γίνει μία μέθοδος προσωπικής αποκάλυψης.

 Αδαμίδης Αποστόλης στο θέμα του, προσεγγίζει την αστρολογική πραγματικότητα από την θέση του Ήλιου, δίνοντας μια ξεχωριστή ταυτότητα σε σχέση με την υπάρχουσα αντίληψη περί ζωδιακού.

Η μέθοδος αυτή αποτελεί ένα ξεχωριστό κλάδο της αστρολογίας, στην Αρχαία Μεσανατολική παράδοση και ενστερνίζεται καθαρά αποκρυφιστικές αντιλήψεις, και μεθόδους άγνωστες στον δυτικό διαφωτιστικό μιμητισμό.

Εδραιώνει μια ανάγνωση του αστρολογικού μας χάρτη, με βάση τα καθαρά ηλιακά πρότυπα ( Ήλιος , Ωροσκόπος) . 

Αυτό το δίπολο κυριαρχεί στο γενέθλιο θέμα, από την ανατολή του προσωπικού μας χάρτη, και τη δύση του με την διάλυση του φορέα σώμα, από τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκροτούν την εκάστοτε ύπαρξη για την οποία αναφερόμαστε


Στην ομιλία του «Αστρολογία στην Πράξη», ο δόκτωρ ψυχολογίας Βαγγέλης Πετρίτσης θα αναφερθεί στο: 

Πώς η αστρολογία μπορεί να ερμηνεύσει μια σειρά φαινομένων που παρατηρούμε στην καθημερινότητά μας.
Πιο συγκεκριμένα, θα αναλύσει με απτά παραδείγματα το πέρασμα του Πλούτωνα από το ζώδιο του Αιγόκερω για να δείξει ότι η αστρολογία παρέχει υλικό για συγκεκριμένες ερευνητικές υποθέσεις που δύνανται να υποστηριχθούν από τα δεδομένα.

Ως εκ τούτου, ο Βαγγέλης Πετρίτσης θα υπερασπιστεί την άποψη ότι η αστρολογία έχει άμεση εφαρμογή στη ζωή μας και ότι οι ψυχολόγοι όχι μόνο μπορούν να ωφεληθούν από την αστρολογική γνώση αλλά και ότι οφείλουν να τη λάβουν υπόψη τους.
Ως παράδειγμα της εφαρμογής της αστρολογικής γνώσης στην ψυχολογία, ο Βαγγέλης Πετρίτσης θα εξηγήσει πώς αναδεικνύονται διαφορετικοί τύποι προσωπικότητας μέσα από την εξέταση των ισορροπιών ενός αστρολογικού χάρτη (π.χ., έμφαση ή έλλειψη σε συγκεκριμένα στοιχεία και τρόπους δράσης ζωδίων.

Ο Περικλής Καραμηνάς θα μας εξηγήσει πως η Αστρολογία προτού εκφραστεί, λειτουργεί μέσα από έναν αόρατο μεταφυσικό κόσμο. Στην εξελικτική της μορφή αναθεωρεί το είναι της και διαπραγματεύεται τον εαυτό της μέσα από την υλική διάσταση της.
 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου