Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μαςΧ.Παϊζης

Κυριακή, 12 Μαΐου 2013

Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

Σελήνη στον Κριό:

Η μητρότητα μέσα από την δύναμη. Η συμπεριφορά της μητέρας είναι έντονη  και παρορμητική. Πολλές φορές  εκφράζει τα συναισθήματα της με  τρόπο βίαιο, προκαλώντας  έντονες συζητήσεις και καυγάδες. Αρκετές φορές καταφεύγει στη βία. Δραστήρια , πάντα θέλει να γίνεται το δικό της. Πεισματάρα.

Σελήνη Στον Ταύρο:

Αρκετά σταθερή στις αξίες της,  πιστή στην οικογένεια, έντονα προστατευτική σε ότι θεωρεί δικό της. Προσφέρει  συναισθηματική ηρεμία στο παιδί, ασχολείται μαζί του. Δείχνει μεγάλη κατανόηση και δίνει σωστές συμβουλές.

Σελήνη στους Διδύμους:

Εξάπτει την περιέργεια του παιδιού, μέσα από την μάθηση. Το μαθαίνει να αγαπάει τα ταξίδια, να αντιμετωπίζει θετικά τις δυσκολίες της ζωής. Περνά ώρες ατελείωτες με το παιδί συζητώντας , διαβάζοντας του παραμύθια. Πολλές φορές οι συχνές εναλλαγές της μπορεί να κουράσουν το παιδί ή να του δημιουργήσουν μια αίσθηση ανασφάλειας.

Σελήνη στον Καρκίνο:

Εδώ έχουμε τη μητέρα  χήνα που έχει κάτω από τις φτερούγες της  τα  χηνόπουλα. Προστατευτική όσο καμία άλλη. Της αρέσει να  βρίσκεται  συνέχεια δίπλα στα παιδιά. Κάνει πολλές αναφορές στο παρελθόν της,  μαθαίνει στο παιδί της  όλη την ιστορία της οικογένειας, της πατρίδας, του κόσμου όλου. Πάντα μελαγχολική  και ευαίσθητη  μαθαίνει από μικρό το παιδί  να εξαρτάται από αυτή .

Σελήνη στο Λέοντα:

Η  αυταρχική μάνα. Εκδηλώνει με αρκετά θεατρικό και πομπώδη ύφος τα συναισθήματα της. Λατρεύει τα παιδιά αλλά της αρέσει να ασκεί και εξουσία επάνω τους. Μαθαίνει από μικρό το παιδί να είναι μεγαλόψυχο να συγχωρεί  και  να του αρέσουν τα όμορφα πράγματα. Έχει μια αδυναμία στα γλυκά.

Σελήνη στην Παρθένο:

Εδώ έχουμε την μάνα που δυσκολεύεται να  εκφράσει με λόγια την αγάπη της, γι αυτό πολλές φορές  προσφέρει έργο. Είναι επιφυλακτική απέναντι στα παιδιά της δείχνοντας πολλές φορές ένα πρόσωπο αρκετά ψυχρό. Μαθαίνει από μικρό το παιδί να φροντίζει τον εαυτό του μόνο  του, να είναι τυπικό και σεμνό. Μεγάλο της μειονέκτημα η γκρίνια.

Σελήνη στο Ζυγό:

Μπορεί να ελέγχει το  συναίσθημα  της και μέσα από την διαδικασία αυτή, να προσφέρει στα παιδιά την ισορροπία που χρειάζονται  να  ζουν,  σε ένα αρμονικό περιβάλλον χωρίς  έντονες συναισθηματικές εκρήξεις.  Μαθαίνει στα παιδιά την διπλωματικότητα στις σχέσεις, να είναι αποστασιοποιημένα από γεγονότα και καταστάσεις, να είναι υπεύθυνα και  δημιουργικά.

Σελήνη στο Σκορπιό:

Η έκφραση της μητρότητας μέσα από  ακρότητες. Έντονη κτητικότητα  προς το παιδί,  με ακόμα πιο έντονες συναισθηματικές εκρήξεις από την πλευρά της κάνουν  το παιδί να ζει συνεχώς μέσα στην ανασφάλεια.  Πολλές φορές παρακολουθεί  τα παιδιά της επεμβαίνοντας συνεχώς  στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Υπέρ του δέοντος προστατευτική  ζει μέσα  για να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα. Μαθαίνει στο παιδί να είναι γαντζωμένο πάνω της και μη μπορώντας αυτό  να έχει  πρωτοβουλίες  αποκτά με τον καιρό φοβίες  και ίσως ψυχολογικά προβλήματα.

Σελήνη στον Τοξότη:

Η προσωποποίηση της αισιοδοξίας και της υπερβολής. Προσφέρει στο παιδί  υπερβολική γνώση, υπερβολική αγάπη, υπερβολικά  παιχνίδια. Μαθαίνει στο παιδί να αγαπά την  δράση την ελευθερία και την  περιπέτεια. 

Σελήνη στον Αιγόκερω:

Η σκληρή μάνα που μαθαίνει από μικρό το παιδί να ζει μέσα στα πρέπει  που απαιτούν οι κανόνες  για να γίνει αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο.  Αποστασιοποιημένη από τις βασικές ανάγκες του παιδιού  δείχνει ένα παγωμένο πρόσωπο, κάνοντας το παιδί να νιώθει συνεχώς την απουσία της στις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής του. Υπομονετική μέχρι να καταφέρει αυτό που θέλει.  Μαθαίνει από μικρό το παιδί να είναι  σωστός επαγγελματίας και υπεύθυνο σε ότι αναλάβει.

Σελήνη στον Υδροχόο:

Μαθαίνεις από μικρό  το παιδί να είναι ελεύθερο. Πάντα απρόβλεπτη και με αρκετά φιλελεύθερες πεποιθήσεις  μπορεί να συζητήσει ανοιχτά με τα παιδιά της οποιοδήποτε θέμα τα απασχολεί.  Μαθαίνει από μικρό το παιδί να είναι ανεξάρτητο, να μπορεί να εκφράζει την άποψη του, να έχει πολλά και πρωτοποριακά ενδιαφέροντα, να είναι πάντα έτοιμα να αντιμετωπίσουν ξαφνικές αλλαγές στη ζωή τους.  Τα μαθαίνει να αγαπούν την ελευθερία να λειτουργούν  ομαδικά αλλά και να μπορούν να διεκδικούν τα θέλω και τα πιστεύω τους.

Σελήνη στους Ιχθύες:

Εδώ έχουμε την μάνα που έχει υποφέρει πολύ στη ζωή της. Μια γυναίκα που μαθαίνει στο παιδί της  να υπομένει , να προσφέρει όπου χρειάζεται, να πιστεύει και να σέβεται τα Θεία. Του μαθαίνει τη ζωή μέσα από δικά της παραμύθια, κάνοντάς το να ζει μέσα σε ένα ονειρικό κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εδώ είναι η μάνα που μαθαίνει στο παιδί της το νόημα της συμπαντικής αγάπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου