Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μαςΧ.Παϊζης

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΔΡΑΓΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
Ο Γκριγκόρι Γιεφίμοβιτς Ρασπούτιν  ήταν Ρώσος μυστικιστής, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στο τελευταίο ρωσικό αυτοκρατορικό ζεύγος, του Τσάρου Νικολάου Β΄ και της Τσαρίνας Αλεξάνδρας.
Ο Ρασπούτιν γεννήθηκε στο Ποκρόφσκογε της επαρχίας Τομπόλσκ, και από τις επικρατέστερες ημερομηνίες γέννησής του είναι η 22 Ιανουαρίου 1896.
Στην προσπάθεια μας να κατανοήσουμε την μεταφυσική πλευρά του χαρακτήρα του Ρασπούτιν,  θα προσεγγίσουμε τον αστρολογικό του χάρτη με Τροπική και Δραγώνιο ανάλυση, και ότι άλλο στοιχείο θα μπορεί να μας αποκαλύψει την ‘’άλλη’’ πλευρά του ανθρώπου αυτού.

Ο Ήλιος στο τροπικό ωροσκόπιο είναι στην 1,58ο  μοίρα του Υδροχόου, πάνω στον απλανή Altair, ο οποίος δίνει μεγάλη  φιλοδοξία,κουράγιο, ατυχήματα, ξαφνικό και εφήμερο πλούτο. Γνωρίσματα που είχε το άτομο για το οποίο γίνεται η ανάλυση χάρτου. Με αντισκειά είναι σε σύνοδο ακριβείας με τον Δραγωνικό Ποσειδώνα ο οποίος βρίσκετε στην 27η μοίρα του Σκορπιού, στον 5ο οίκο του δραγωνικού ωροσκοπίου,  και πάνω στην Πύλη του Ουρανού και της Σελήνης. Η ονομαζόμενη Πύλη αστρικής μαγείας, Πύλη του εκστασιαζόμενου και διορατικού. Ο Ποσειδώνας σε αυτή την Πύλη κάνει το άτομο να έχει ροπή σε αστρικά ταξίδια, και δίνει μια ιδιόμορφη και αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα. Η παρουσία του δε, στον 5ο οίκο, οίκος διδασκαλίας, χαράς της ζωής κ σεξουαλικότητας, μας κάνει να κατανοήσουμε τις γνώσεις μεταφυσικής, που είχε ο Ρασπούτιν καθώς και την ομιχλώδες σεξουαλική του δραστηριότητα.
 Ο δραγωνικός Ήλιος στην 15η μοίρα της Παρθένου Πύλη του Αλχημιστή του έδωσε την ικανότητα, να θεραπεύει με χρήση ενεργειακών τεχνικών και να αξιοποιεί επιτυχώς τα 4 στοιχεία της φύσης έτσι ώστε να πετύχει το σκοπό του, και αυτό φαίνεται καθαρά από την πετυχημένη θεραπεία  του γιού, του Τσάρου, ο οποίος ήταν αιμοφιλικός.
Ο υποθετικός πλανήτης  Poseidon, ( συνδέεται με φώτιση, σοφία, οράματα,ψυχιστικές ικανότητες, διορατικούς και προφήτες.) στον δραγωνικό χάρτη είναι στην 13,56η μοίρα του Κριού πάνω στον απλανή Alpheratz  ( τιμές, δόξα, και πιθανόν βίαιος θάνατος) κάτι που αναμφίβολα έγινε, βρίσκεται  σε σύνοδο με τον  τροπικό Ποσειδώνα βοηθώντας τον να αποποιηθεί  τα αρνητικά του στοιχεία και να αναδείξει τα θετικά.
Με τη συμμετοχή του τροπικού Διός όλη αυτή η δυναμική εντείνεται.
Η Τροπική  Σελήνη  στο ζώδιο του Ταύρου, σε σύνοδο σχεδόν ακριβείας με τον Πλούτωνα, στον 7ο οίκο,  μας δείχνει μια μαγνητική προσωπικότητα, που σαφώς και  επηρεάζει τους άλλους, μια  έντονη ψυχική σύγκρουση, μια ψυχή απόλυτη και απίστευτα κτητική η οποία έχει σαν βασικό σκοπό την’’ αλλοίωση ‘’των άλλων.  Με τον  Πλούτωνα να είναι   σε αβαταρική μοίρα βρίσκουμε άλλο ένα σημάδι της μεταφυσικής ικανότητας του πόσο μάλλον με την Σελήνη στο  ίδιο ζώδιο ενισχύοντας τη δυναμική του.
Ο Ερμής στην 14η μοίρα Υδροχόου  στον 3ο  οίκο ισχυρός από οίκο και ζώδιο, εξηγεί την εξυπνάδα του ανθρώπου αυτού, και η εμπλοκή του στο μεσοδιάστημα Σελήνης Πλούτωνα κατά Ebertin του έδωσε το χάρισμα να , χειρίζεται καταστάσεις καθώς και την ικανότητα να έχει μια ισχυρή επιρροή στο πλατύ κοινό, διαμέσου του λόγου,.
Η σχέση του με την Θρησκεία και η διαστρέβλωση της μπορεί να φανεί από τον δραγωνικό Ερμή και πιο συγκεκριμένα από την θέση αυτού η οποία βρίσκεται στην 27η μοίρα της Παρθένου. Η μοίρα αυτή είναι  αντιπύλη (βρίσκεται απέναντι από την 27η Ιχθύων όπου εκεί είναι η απόλυτη έξαρση της Αφροδίτης) δηλώνει σκέψεις και λόγο που έχουν να κάνουν με την ύλη, με  κόμπλεξικη συμπεριφορά, καθώς και με λόγο που βασίζεται στο σεξ, κυβερνήτης 8ου στο τροπικό ωροσκόπιο είναι ο Ερμής.
 Στην 26η μοίρα της παρθένου βρίσκεται ένας απλανής που ονομάζετε Labrum η αλλιώς το Χρυσό Δισκοπότηρο, συνδέεται με δυσφήμηση η οποία φέρνει εξαγνισμό ψυχής. Αυτό ίσως να είναι και το κλειδί στην όλη  διδασκαλεία την οποία προωθούσε, βασιζόμενος στην θεωρία ότι για να φτάσεις κοντά στο Θείο, πρέπει να έχεις υπερβολικά έντονη σεξουαλική ζωή, έτσι ώστε να έρθεις  στην κατάσταση ‘’θείας αταραξίας’’ και να εξιλεωθείς. Άλλο ένα στοιχείο της υπερβολικής του δίψας για εξουσία είναι ότι ο ΚRONOS URANIAN είναι σε αντίθεση με τον δραγωνικό Ερμή.
Η Αφροδίτη στον τροπικό ζωδιακό βρίσκετε στον Αιγόκερο στην 5η μοίρακαι είναι κυβερνήτης του 11ου  και του  12ου . Οίκοι που έχουν να κάνουν με μεταφυσική ,αστρολογία , φίλους. Με αντισκιά, είναι στην 25 μοίρα του Τοξωτού και κάνει σύνοδο με την Σελήνη και τον Πλούτωνα του δραγωνικού χάρτου. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι χρησιμοποιούσε καθαρά την μεταφυσική του ικανότητα για να ανέβει κοινωνικά σε χώρους εξουσίας.
Ο Άρης κυβερνήτης του τροπικού  ωροσκόπου, στον δραγωνικό χάρτη είναι στον Κριό. Αυτό δείχνει τις αρχηγικές ικανότητες που είχε, και φυσικά με το τροπικό μεσουράνημα στο Λέοντα και ειδικά πάνω στον βασιλικό αστέρα, Regulus την υψηλή θέση την οποία κατείχε, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει λόγω εμπλοκής με τροπικό Ποσειδώνα.
 Ένα σημαντικό στοιχείο που μας δίνει ο χάρτης για άσχημη εξέλιξη ή την μη πραγμάτωση  δυναμικής , είναι ότι ο Ήλιος κυβερνήτης του μεσουρανήματος, είναι σε ζώδιο αδυναμίας.
Η εξακρίβωση εκτός των άλλων  στοιχείων, κατά το πόσο μεταφυσικό άτομο ήταν ο  Ρασπούτιν φαίνεται από τον άξονα Ποσειδώνα/ Πλούτωνα ( άξονας υπερφυσικού, μυστηρίου).με εμπλοκή Σελήνης, Πλούτωνα και Ήλιου στον τροπικό χάρτη, και το ίδιο μεσοδιάστημα δραγωνικού χάρτη σε εμπλοκή με Κρόνο τροπικού, το οποίο ερμηνεύεται : Σκοτεινές υπαγορεύσεις.

 Η σεξουαλικότητα του μπορεί να γίνει κατανοητή από το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/ Άρη, με την συμμετοχή του Chades υποθετικού πλανήτη της Uranian σχολής του Αμβούργου, και να ερμηνευτεί ως εξής:  υποδούλωση στον έρωτα με χυδαίες πράξεις, ακόμα και δολοφονικές.

 Πληροφορείες απο http://el.wikipedia.
Πύλες του Δρ. Χρήστου Παϊζη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου