Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΜΥΣΤΗΣ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ






Ο  Ήλιος βρίσκετε στον αστερισμό του Αιγόκερου από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 21 Ιανουαρίου.
Το σύμβολο του Αιγόκερου είναι από τη μέση και πάνω ένα αγριοκάτσικο με μεγάλα κέρατα και από τη μέση και κάτω έχει ουρά ψαριού.  Η μορφή του τράγου είναι συνδεδεμένη με τον τραγοπόδαρο, δευτερεύον Θεό της αρχαιότητας Πάνα.  Τα κέρατα  στο ζωικό βασίλειο είναι σύμβολο εξουσίας και κύρους ουρά του ψαριού  είναι από την στιγμή εκείνη που ο Πάνας βούτηξε στα νερά του Νείλου για να γλυτώσει από τον Τυφώνα που τον κυνηγούσε, και έτσι η κάτω μεριά του σώματος του μεταμορφώθηκε σε ψάρι.

Ο συνδυασμός των κεράτων και της ουράς, μας δηλώνει ότι ο Αιγόκερος είναι ένα καθαρά δυαδικό ζώδιο όπου έχει την ικανότητα να ανεβαίνει πολύ ψηλά ( κορυφές, τράγος, ένωση με το Θείο) αλλά και σύγχρονος να μπορεί να κατεβαίνει σε μεγάλα βάθη( βάθη ωκεανών, Ιχθύς, ασυνείδητο, θρησκεία).

Μια άλλη μορφή του Αιγόκερου, είναι ο Μονόκερως.  Ένα μυθικό πλάσμα με σώμα αλόγου η ελαφιού. Ο μύθος λέει ότι μπορούσε να πιαστεί μόνο από κόρη παρθένα. Συμβολίζει την αρετή και την δύναμη του  νου και του σώματος. Το λιοντάρι είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του Μονόκερου. Λέγετε ότι τον Μονόκερο  τον κυνηγούσαν για να τον θυσιάσουν σε τελετές μαύρης μαγείας και αυτό οφείλετε στην αγνότητα του αίματος του ζώου αυτού. Οι Μονόκεροι  στέκονται  φύλακες στο Δέντρο της Ζωής. Ο Μονόκερως επίσης είναι ελεγκτής του νερού ( άλλη μια εξήγηση για την ουρά του Αιγόκερου) και ότι το κέρατο του μπορεί να εντοπίσει το δηλητήριο στο νερό ( Ιχθείς) και να το εξοντώσει.

Στην αστρολογία ο Αιγόκερος παρουσιάζετε σαν ένα ψυχρό, ανελέητο ζώδιο. Διψασμένο για τιμή και δόξα. Γεννημένο για να εξουσιάζει τους άλλους με τρόπο παγωμένο και αδιάφορο και πολλές φορές σκληρό. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός Αιγόκερου που δρα σε χαμηλές οκτάβες.

Στην ανώτερη οκτάβα ο Αιγόκερος , συνεργάζεται καλύτερα με τον Κυβερνήτη του τον Κρόνο, ο οποίος είναι ο Μεγάλος  Δάσκαλος.

Τα θετικά του Κρόνου είναι περισσότερα από τα αρνητικά που του έχουν αποδοθεί σαν χαρακτηριστικά. Ο Κρόνος είναι γνώση, χρόνος, υπομονή, καρτερικότατα, σοφία, δικαιοσύνη  μην ξεχνάμε ότι ο Κρόνος έχει έξαρση στο ζώδιο του ζυγού, και εφόσον η Αφροδίτη( ζυγός, ταύρος, ιχθύς έξαρση Αφροδίτης) κυβερνά εσωτερικά τον Αιγόκερο  η αποστολή αυτού του Ζωδίου είναι να παρατηρεί  τους άλλους από ψηλά( κορυφές) έτσι ώστε να διατηρεί την αρμονία( ζυγός) να υλοποιεί την αγάπη να την κάνει κτήμα του και να την επιστρέφει χωρίς να περιμένει ανταπόδοση.

Ο  εξελιγμένος Αιγόκερος είναι ο Μύστης, ο τελετουργός, ο σοφός άνθρωπος που απαρνείται τα εγκόσμια, και τις υλικές απολαύσεις, για να ανέβει ιεραρχικά σε επίπεδα γνώσης. Όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται μέσα μεγάλη μοναξιά και  από πολύ σκληρό αγώνα του ανώτερου και κατώτερου εαυτού.

Η σεξουαλικότητα του Αιγόκερου είναι άλλη μια μυθοπλασία καθιστώντας τον σαν ένα καθαρά αντί σεξουαλικό ζώδιο , το οποίο φυσικά είναι λάθος.

Ο Άρης πλανήτης ενέργειας, δράσης και σεξουαλικότητας έχει έξαρση στο ζώδιο του Αιγόκερου, οπότε από λογική και μόνο δεν μπορεί ο Αιγόκερος να είναι ένα υποτονικά σεξουαλικό ζώδιο. Αντιθέτως είναι ένα υπέρ σεξουαλικό ζώδιο το οποίο μάλιστα σε ακραίες περιπτώσεις βγάζει και πολύ έντονες σαδομαζοχιστικές τάσεις, όλα αυτά στην κατώτερη οκτάβα αυτού του ζωδίου.

Στην ανώτερη  οκτάβα η καλύτερη φράση που τον χαρακτηρίζει είναι : Η αγαμία μου είναι η δύναμη μου.

Ο Αιγόκερος  είναι κολασμένος και αγνός.


3 σχόλια:

  1. Σοκ..Επιτέλους ένας άνθρωπος που αγαπά αυτό που κάνει, επιτέλους μια ποιό μαθηματική ξεκάθαρη εικόνα για την φύση μας,για τα στοιχεία που παίρνουμε από τον γαλαξία μας την ώρα που γεννιόμαστε, δυστυχώς καποιοι ζουν από την αστρολογία κ οχι μόνο δεν δουλεύουν,οχι δεν σέβονται, αλλά την έχουν μετατρέψει σε μια ψεύτικη και εμπορική επιχείρηση. ..έχω διαβάσει τόσες χαριτωμένες ανακριβιες που μόνο γέλια προκαλούν στο τέλος. .Κ.Ελένη πρώτη φορά διαβάσα κ είδα τον Αιγόκερω ("εμένα") και τους φίλους μου αιγόκερους που ξέρω.συμφωνω κ πιστευω απόλυτα αυτές τις εκδοχές του,,φυσικά υπάρχουν διαφορές αφού όλοι είμαστε μοναδικοί,αλλά απλά Έλεος τόσα χρόνια αναρωτιεμαι γράφουν γράφουν γράφουν κ παρουσιάζουν αυτό το πλάσμα σαν ένα άδειο άχρωμο αστερισμό.Προσωπικά Ευχαριστώ πάρα πολύ για την μελέτη που μας χαρίσατε .είστε υπέροχη σαν να γνωριζόμαστε .Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω σε ευχαριαστω για τα καλα σου λογια και οχι μονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή