Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μας



Χ.Παϊζης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ ΜΕ ΤΑΡΩ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ







Ο Κρεμασμένος στην σειρά των  ταρώ,  συνδέεται με τον αριθμό 12, ο οποίος μας παραπέμπει στους 12 θεούς του Ολύμπου, στους 12 Απόστολους, στα 12 Ευαγγέλια, και στα 12 ζώδια. Το 12   είναι θεϊκός αριθμός ,προέρχεται από το 1 και το 2 και δηλώνει το Ένα που έρχεται μπροστά στην επιλογή και αποφασίζει τη δημιουργία. Είναι αριθμός θλίψης, δοκιμασιών και όλο αυτό γιατί : μόνο όταν περάσεις από μεγάλη θλίψη και πολλές δοκιμασίες μπορείς να έρθεις σε επαφή με το θεϊκό  , μην ξεχνάμε πως ο Χρηστός πρώτα βασανίστηκε μετά μαρτύρησε και μετά ενώθηκε με τον Θεό.

Είναι η ποιο σκληρή κάρτα της μεγάλης Αρκάνας.

Σε όλες τις  Ταρώ ο Κρεμασμένος, εμφανίζεται κρεμασμένος ανάποδα,  μετέωρος στο κενό, έτοιμος να πέσει. Είναι μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου.

Σε συνδυασμό  την νέα σελήνη και έκλειψη  στο ζώδιο του σκορπιού(πνεύμα), με την κάρτα Κρεμασμένος (θυσία), και με τον αριθμό 12(Θεός) , το μήνυμα του σύμπαντος προς την ανθρωπότητα,  είναι φανερό.

Πρέπει να αντιστρέψουμε τις αξίες μας,  να αφήσουμε πίσω συμφέροντα και πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε πραγματικά ανάγκη, να κάνει ο καθένας ξεχωριστά βουτιά στο υποσυνείδητο του,  με θάρρος να έρθει  σε επαφή με το μικρό Θεό, που όλοι έχουμε μέσα μας, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να λυτρωθούμε από αυτούς και να αναγεννηθούμε .

Αν αυτό δεν το συνειδητοποιήσουμε μόνοι μας, αυτή η όλη διαδικασία θα γίνει από παράγοντες, που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, και   σίγουρα θα γίνει με σκληρό τρόπο αφού όλη η ανθρωπότητα έχει μπει   στο   μονοπάτι που οδηγεί στην 5η μύηση.

Υ.Γ Πολλοί μελετητές των Ταρώ βάζουν μια χαρακτηριστική φράση για τον Κρεμασμένο.
‘’ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ, ΦΥΛΑΞΟΥ, ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΑΠΟ ΝΕΡΟ’’
Τρεις είναι οι  ερμηνείες αυτής της φράσης:

Λειψυδρία

Πλημμύρες

Συναίσθημα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου