Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μαςΧ.Παϊζης

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

ΚΡΟΝΟΣ

                                               Ο Κρόνος είναι ο τελευταίος πλανήτης στην κλασσική αστρολογία.  Μυθολογικά είναι παιδί του Ουρανού και της Γης. Ευνούχισε  τον πατέρα του  καθώς ήταν αντίθετος στην απόλυτη σκληρότητα των νόμων που είχε επιβάλει ο  Ουρανός. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά περιόρισε, την σεξουαλική ικανότητα αναπαραγωγής του Ουρανού, και τον τιμώρησε για τους άναρχους  νόμους που είχε εδραιώσει. Έβαλε όρια στον πατέρα του Ουρανό με τον πιο βίαιο, βασανιστικό τρόπο, χωρίς να επιφέρει τον άμεσο θάνατο του , αλλά τον άφησε να βασανίζετε για αόριστο χρόνο για αιώνες……

 Γι αυτό το λόγο και οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον  Κρόνο σαν περιοριστικό και κακοποιό πλανήτη.

Στην κλασσική αστρολογία είναι ο Κρόνος είναι ο έβδομος  και τελευταίος στη διάταξη των πλανητών. Είναι αυτός που  επιτηρεί, που περιορίζει, που φυλάει και παρατηρεί  τους άλλους πλανήτες. Και φυσικά όλη αυτή η αναφορά είναι μεταφορική.

Όταν λέω πλανήτες δεν αναφέρομαι στην μάζα ή στον όγκο του κάθε πλανήτη αλλά στην ιδιότητα που έχει ο κάθε πλανήτης.
 Πχ Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που συνδέεται με σχέσεις συνεργασίες δικαιοσύνη νόμο κλπ. Ο Κρόνος με το να παρατηρεί δεν εννοώ ότι προσέχει αν θα ξεφύγει κανένα μέτρο δεξιά ή αριστερά ο πλανήτης Αφροδίτη και θα τη βάλει στη θέση της. Απλά κρίνει την ενέργεια που διοχετεύει  ο πλανήτης και αν δει το άναρχο το περιορίζει. Θέματα ανωτάτου μεταφυσικού πεδίου.

Ο Κρόνος λέγετε πως είναι ο πλανήτης που πάνε οι ψυχές μετά το θάνατό τους περιμένοντας να περάσουν το Καρμικό Δικαστήριο.

Αυτό μαζί με το ότι ο Κρόνος έχει τον ιερό αριθμό 7 στην κατάταξη τον κάνει ακόμα πιο μυστηριώδες και τρομακτικό.

Είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω. Σε αυτό το ζώδιο ο Κρόνος αποκτά  τη θηλυκή του μορφή.

Είναι κλασσικός κυβερνήτης του Υδροχόου, που στην μοντέρνα αστρολογία ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη τον Ουρανό. Ο Ουρανός έχει αρσενική φύση.

Στο ζώδιο του Υδροχόου ο Κρόνος παίρνει ερμαφρόδιτη φύση, μιας και γίνεται η ένωση του θηλυκού με το αρσενικό. Και μπορεί να ‘’αναπαραχθεί’’ επιβεβαιώνοντας το ΕΓΩ του με τον απόλυτα εωσφορικό τρόπο. Γι αυτό και στην 9η μοίρα του Υδροχόου είναι η Πύλη του εωσφόρου. Του έκπτωτου αγγέλου που αποστάτησε από τον παράδεισο.  

Ο πλανήτης Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιο του Ζυγού. Έχει αρσενική φύση και τρεις  ονομασίες. Πούλια, Αφροδίτη και Εωσφόρος. Ο πλανήτης Κρόνος έχει έξαρση στο ζώδιο του Ζυγού.  Στην 21η μοίρα του Ζυγού είναι η απόλυτη έξαρση του και στην 20η μοίρα του ίδιου ζωδίου είναι η Πύλη των Ακασικών Αρχείων.

Η ένωση του Κρόνου με την Αφροδίτη και τον Υδροχόο (Ουρανό) η απόλυτη γνώση. H  Ιερότητα.

Το σύμβολο του Κρόνου είναι το ημικύκλιο με ένα σταυρό στην κορυφή. Ο Σταυρός δηλώνει την ύλη και το ημικύκλιο το πνεύμα. Η απλή ερμηνεία του συμβολισμού αυτού είναι ότι η υλική πλευρά της ζωής καταπατάει το πνεύμα και υποδουλώνει την ψυχή.
 Το βαθύτερο νόημα είναι ότι η ένωση της ύλης με το πνεύμα οδηγεί στη δημιουργία, προσφέρει την απόλυτη γνώση σε φυσικό και μεταφυσικό επίπεδο. Με άναρχο και ά-λογο τρόπο. Μέσα από το χρόνο και τους περιορισμούς , έρχεται η σοφία που χρειάζεται για να γίνει αποδεκτό το  άναρχο και λογικό το παράλογο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου