Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μαςΧ.Παϊζης

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ ΜΕΡΟΣ Ά
Λέων το πέμπτο ζώδιο κατά σειρά μετά τον Κριό. Ζώδιο φωτιάς, αρσενικό και σταθερό. Κυβερνήτης του ο Ήλιος. Ζώδιο μεταφυσικής, μαγείας, τέχνης.
Οι  Λέοντες είναι γνωστοί σαν <<οι Βασιλιάδες του ζωδιακού>> και ο τίτλος που τους έχει δοθεί δεν είναι άδικος. Είναι η χαρά της ζωής και της δημιουργίας. Ξέρουν να διασκεδάζουν και να παίζουν  σαν μικρά παιδιά  να λάμπουν σαν τον ήλιο και φυσικά να ζουν την  κάθε στιγμή με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Λατρεύουν την μουσική και αρκετοί  είναι αυτοί που έχουν έντονη καλλιτεχνική φύση μιας και ο πλανήτης Ποσειδώνας έχει έξαρση στο ζώδιο του Λέοντα. Αρκετά μεταφυσικό ζώδιο με ιδιαίτερη προτίμηση στη μαγεία. Η μεγάλη τους αδυναμία τα παιχνίδια πάσης  φύσης, ερωτικά παιχνίδια βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, τυχερά παιχνίδια. Θαρραλέο ζώδιο που δεν διστάζει προκειμένου να υλοποιήσει τα μεγαλοπρεπή και μεγαλεπήβολα σχέδια του να <<κάψει>> όσους βρεθούν εμπόδιο στο δρόμο του. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Λέοντα δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυλικούς και θαυμαστές να τους περιτριγυρίζουν και να τους χειροκροτούν σε κάθε τους βήμα ακόμα και για τις λανθασμένες επιλογές τους η τις λανθασμένες κινήσεις που κάνουν!
Κατά την άποψη μου υπάρχουν 3 ειδών Λέοντες:
Τα λαμπερά λιοντάρια που είναι ευγενικά και  ειλικρινή απέναντι στους άλλους, αυτοί που ξέρουν να αγαπάνε να είναι πιστοί απέναντι στους συντρόφους  τους, αυτοί που ξέρουν και μπορούν να προσφέρουν με αξιοπρέπεια, τόλμη και πάνω από όλα άνευ  ιδιοτέλειας  όλο το μεγαλείο που η φύση τους έχει απλόχερα χαρίσει! Να μπορούν να χαρίζουν το γέλιο τη χαρά την αγάπη και τον έρωτα  για να κάνουν τον άλλον να αισθάνεται όμορφα  έστω και αν θυσιάζουν τον εαυτό τους και όχι για να κερδίσουν τις εντυπώσεις απλά για να προσφέρουν και μέσα  από την προσφορά τους να εξελιχθούν περισσότερο!
Τα εγωιστικά λιοντάρια που μέσα από τους άλλους προσπαθούν να κλέψουν ιδέες και να τις πασάρουν σαν δικές τους . Να δημιουργούν  φιλίες  με σκοπό την εκμετάλλευση  αυτών  και να προσπαθούν να ανέβουν κοινωνικά με σκοπό να προβάλουν την εγωιστική  προσωπικότητα τους  έχοντας σαν αποτέλεσμα να γίνονται αντιπαθής . Αυτού του είδους τα λιοντάρια είναι και οι χειρότεροι που δυστυχώς αμαυρώνουν το ζώδιο του Λέοντα. Εγωιστές, ψεύτες, υπερόπτες, απότομοι, εγωκεντρικοί. Δεν συγχωρούν ποτέ τα παραπτώματα των άλλων  αλλά το δικό τους παράπτωμα απλά εν υπάρχει γιατί πιστεύουν ότι είναι τέλειοι!
Τα ευνουχισμένα λιοντάρια
Αυτού του είδους τα λιοντάρια είναι ίσως τα πιο δυστυχισμένα! Θέλουν να αγαπήσουν, να προσφέρουν, να λάμψουν και να κυριαρχήσουν, με την καλή έννοια, πάνω στους άλλους. Να γίνουν αρχηγοί και καθοδηγητές να κυβερνούν δίκαια  και να  είναι ευτυχισμένοι μέσα από τη θετική  δημιουργία τους αλλά δεν μπορούν! Ίσως γιατί οι συνθήκες που γαλουχήθηκαν αναπτύχθηκαν και μεγάλωσαν  σαν προσωπικότητες  ακόμα και το ίδιο το οικογενειακό, φιλικό περιβάλλον  δεν διέκρινε τις δυνατότητες του ατόμου αυτού και φρόντισαν από πολύ νωρίς να του πετσοκόψουν τη χαίτη. Και όλοι γνωρίζουμε ότι ένα λιοντάρι χωρίς χαίτη είναι ένα δυστυχισμένο πλάσμα που. Το μάθημα που πρέπει να πάρουν σε αυτή τη ζωή είναι ότι πρέπει να μάθουν να παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό  για να βγουν πιο δυνατοί!
Ιεραρχικός, εσωτερικός και φυσικός κυβερνήτης ο Ήλιος.
Έξαρση έχει ο πλανήτης Ποσειδώνας.
Πτώση έχει  ο πλανήτης Ουρανός  ο Κρόνος και κατά πολλούς ο Ερμής.
Θεωρείται ότι  Πύλη του Πλούτωνα είναι στις 26 του Λέοντα.
Κάρτα της Ταρώ που συνδέεται με το ζώδιο του Λέοντα είναι ο Ήλιος.
Ρούνα  που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Λέοντα είναι ο  Ανσούζ 
Στο μαντικό σύστημα του Παράκελσου η κάρτα fortuna major σημαίνει μεγάλη τύχη
Στην Καμπαλά ο Ήλιος συνδέεται με την 6η Σεφίρα
Μέταλλο ο χρυσός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου