Περνούν τα χρόνια και οι Καιροί ''ου μενετοί'', κι εμείς δεν ξέρουμε ποιο είναι το αύριο που κρύβει μέσα του το πεπρωμένο μαςΧ.Παϊζης

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013. Η ΕΚΛΕΙΨΗ..... Στις 3 Νοεμβρίου του 2013 και ώρα  2:49:56 pm πραγματοποιείται , η Νέα Σελήνη και συγχρόνως , υβριδική έκλειψη στο ζώδιο του Σκορπιού  στον όγδοο οίκο.
Το stellium που παρατηρείται  στο ζώδιο του Σκορπιού  μας δείχνει το ανυπόφορο βάρος που βιώνουμε αυτή τη χρονική περίοδο σε οικονομικά θέματα το οποίο επηρεάζει την ψυχολογία μας, μας γεμίζει φόβους  και ανασφάλειες και το οποίο πρέπει  να ξεπεράσουμε.

Το ζώδιο του Σκορπιού είναι συνδεδεμένο με το θάνατο, τα οικονομικά, το σεξ, τους φόβους και τις ανασφάλειες που βιώνει ο καθένας από εμάς αλλά και με τον πλούτο την αναγέννηση.

Και κάτι που λίγοι γνωρίζουν όσο περίεργο και να φαίνεται,  ο Σκορπιός είναι ζώδιο που σχετίζεται με την θρησκεία. Μην ξεχνάμε ότι εσωτερικός και Ιεραρχικός  κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Πλούτωνας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στην εκκλησία υπάρχει παντού ο Αετός . Ο Αετός είναι η ανώτερη οκτάβα του Σκορπιού.

Στις εκλείψεις όταν ο Ήλιος συναντά το Βόρειο Δεσμό της Σελήνης,   μας αναγκάζει να στραφούμε προς νέες κατευθύνσεις , με επίπονες διαδικασίες,  πόσο μάλλον που αυτή η έκλειψη γίνεται στο ζώδιο του Σκορπιού.

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι stasinary αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι από την επόμενη μέρα γυρίζουν ανάδρομοι .

Ο ωροσκόπος της έκλειψης είναι στις 12.18Ο  των Ιχθύων  όπου είναι μοίρα ταλέντου. Κυβερνήτης του ωροσκόπου ο Ποσειδώνας  στην 2η μοίρα και 36’ στον 12ο οίκο πανίσχυρος από ζωδιακή θέση και  ακόμα πιο ενισχυμένος από οίκο. Ανάδρομος.

Από δεκανό και δωδεκατημόριο  έχουμε την συμμετοχή της Σελήνης (να επηρεάζει τον ωροσκόπο ) δυστυχώς όμως, η Σελήνη είναι στον Σκορπιό σε πτώση από οίκο και από ζώδιο.

Η ακμή δευτέρου οίκου, ο οποίος σχετίζεται με οικονομικά , με περιουσιακά, με οικονομική  ασφάλεια , κατά το πόσο κάποιος νιώθει  ανασφαλείς η όχι ,με τροφή, είναι  στην  26,26ο του Κριού.
Ακμή τρίτου οίκου ο οποίος έχει να κάνει με διδασκαλία μέχρι γυμνάσιο, με μεταφορές, με οδήγηση, με Μ.Μ.Ε, με συγγενείς , με γείτονες με έγγραφα, συμβόλαια επικοινωνία, στον Ταύρο και συγκεκριμένα στην 26,46  πάνω στις Πλειάδες οπού εκεί βρίσκεται ο απλανής Caput Algol ο οποίος σχετίζεται με κακώσεις στο λαιμό και στον αυχένα . Πιθανός να έχουμε ατύχημα από αρχές Απριλίου μέχρι τέλη Μαΐου.

Ακμή τετάρτου οίκου στην  20η μοίρα των Διδύμων. Ο τέταρτος οίκος δηλώνει την πατρίδα, την οικογένεια, το παρελθόν, το τέλος της ζωής  τα  παιδικά χρόνια, τη μητέρα, την ψυχή μας. Εκεί είναι ο απλανής Bellatrix έχει αρνητική επίδραση φέρνει ατυχίες σε ερωτικά θέματα, ατυχήματα, ζήλιες, κακοτυχία .
Ακμή έκτου στην  11,41ο του Καρκίνου. Ο πέμπτος οίκος είναι οίκος διδασκαλίας, των παιδιών, της χαράς της ζωής, του έρωτα, θρησκείας, μεταφυσικής και φυσικά βραχυπρόθεσμων επενδύσεων. Στην ακμή του 5ού οίκου εμπλέκονται τα εξής  άσχημα μεσοδιαστήματα.

 Άρης /Κρόνος = θάνατος κυριολεκτικός η μεταφορικός. Μπλοκαρισμένη ενέργεια. Αντοχή.
Κρόνος/ Χείρωνας= όπου μας λέει ότι : πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε τη χαρά της ζωής μέσα σε απλά πράγματα. Ο χρόνος  είναι το κλειδί της ευτυχίας.  Μην  λυπηθείς για αυτό που θα χάσεις. Ετοιμάσου να διδαχθείς  τη χαρά μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Ακμή έκτου οίκου στην  6,35ο  του Λέοντα. Κοντά στον απλανή Praesaepe που δηλώνει  προβλήματα με μάτια  και ατυχίες.

Μέσα στον έκτο οίκο , οίκο υγείας πάνω από όλα και μετά οίκο, μικρών ζώων, σωμάτων ασφαλείας, και καθημερινότητας  βρίσκεται ο Άρης στην  11η μοίρα της Παρθένου και ακριβώς πάνω στον απλανή Zosma που συνδέεται με  κριτική , μελαγχολία, εξυπνάδα, σε αντίθεση με Χείρωνα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδες , δηλητηριάσεις……..

Ακμή  εβδόμου οίκου στην Παρθένο. Κυβερνήτης  Ερμής,  στο Σκορπιό ανάδρομος, στον 8ο οίκο που σχετίζεται με θέματα Πλουτώνια και είναι τα χρήματα των άλλων. Οπότε οι ‘’άλλοι’’ θα χρειαστεί να κάνουν αναθεώρηση στον τρόπο που διαχειρίζονται τα χρήματα τους  αναπροσαρμογή κεφαλαίων και  αλλαγή οικονομικής  στάσης. Αυτό αφορά και εμάς μιας και η Σελήνη βρίσκεται στον οίκο αυτό.

Ακμή ογδόου οίκου , οίκο του Πλούτωνα και του Άρη, σε κρίσιμη μοίρα στην  26ο του Ζυγού. Αυτό δηλώνει ότι θα υπάρξει κρίση σε θέματα οικονομικά.

Ακμή ενάτου οίκου στην27η μοίρα του Σκορπιού σε Πύλη. Η Πύλη αυτή συνδέεται με αστρικά ταξίδια, ανήσυχο ύπνο, υπερβολές σε αλκοόλ και φυσικά με σκάνδαλα πάσης μορφής.

 Ο οίκος αυτός έχει να κάνει με: εξωτερικό, ταξίδια μακρινά (πολύ μακρινά), ανώτερη εκπαίδευση, θρησκεία (λόγω Διός),  με όνειρα, με επέκταση και με νομικά θέματα.

Μεσουράνημα στην 20η μοίρα του Τοξότη σε εμπλοκή με το μεσοδιάστημα Ουρανού /Ποσειδώνα. Ο Ebertin  το χαρακτηρίζει σαν μεσοδιάστημα επανάστασης και μυστικισμού. Συγκεκριμένα γράφει : Το μεγάλωμα ή ανάπτυξη των υποσυνείδητων δυνάμεων. Εσωτερικά οράματα, οπτασίες. Μια παράξενη διάθεση και περίεργα ενδιαφέροντα. Απώλεια των αισθήσεων, έλλειψη αντοχής, νευρική κρίση η ξέσπασμα. Λύπη εξαιτίας απώλειας αποσύνθεση.

Στις  13 Νοέμβρη και για ένα μήνα περίπου υπάρχει  η πιθανότητα να αισθανθούμε υπερβολική καταπίεση ή  να βιώσουμε  μια σοβαρή  απώλεια.

Η Αφροδίτη στον 10ο οίκο  στην 28η μοίρα του Τοξότη ` βρίσκεται πάνω στον απλανή Acumen που συνδέεται με  Ατίμωση, τύφλωση και αρχηγία. Επίσης στο μεσοδιάστημα Πλούτωνα/Μεσουρανήματος  ( φήμης καλής ή κακής) εμπλέκεται η Αφροδίτη κυβερνήτης του  8ου οίκου.   Το αποτέλεσμα αυτής της δυναμικής θα το δούμε  από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά. Παράλληλα  στο μεσοδιάστημα αυτό  υπάρχει και η συμμετοχή του Κρόνου ( κυβερνήτη 11ου συλλογικοί χώροι κόμματα κλπ) , το οποίο από την μια μας προετοιμάζει για ένα τελείωμα μιας κατάστασης και μέσα από σκληρό αγώνα θα υπάρχει πραγμάτωση στόχων.
Η ακμή 12ου οίκου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι στην 6,35ο του Υδροχόου. Το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα /Πλούτωνα , του αγνώστου , του απροσδιορίστου και του μυστηρίου βρίσκεται ακριβώς εκεί.  Συμμετέχουν ο Ερμής και ο Βόρειος Δεσμός , από το ζώδιο του Σκορπιού με  όψη 90 μοιρών η οποία είναι φύσεως Καρκίνου και δηλώνει ένταση και δυσκολίες, όπως και το μεσουράνημα με όψη 45ο φύσεως  Σκορπιού. Το μεσοδιάστημα αυτό με τη συμμετοχή του Ερμή,   μας στερεί την ικανότητα να σκεφτόμαστε ανεξάρτητα και σε  σχέση με τους δεσμούς μας δίνει το μοίρασμα παράξενων εμπειριών με άλλους ανθρώπους. Μάλλον θα έχουμε αύξηση των μεταφυσικών  φαινομένων. Για την εμπλοκή του μεσουρανήματος με Ποσειδώνα Πλούτωνα του μεσουρανήματος  ο Ebertin γράφει: Αυτογνωσία, μυστικές ιδιορρυθμίες, μια ενισχυμένη και  εξαγνισμένη ψυχική ζωή. Εδώ θέλω  να κάνω μια παρέμβαση . Με την όψη αυτή τα άτομα που έχουν μεταφυσικές ικανότητες, θα παρατηρήσουν ανησυχίες στον ύπνο, εξασθένηση και υπερβολική ένταση. Καλό θα είναι να τρέφονται σωστά και να ξεκουράζονται . Θα περάσει……………

Οι όψη χιαστή που κάνει ο Ουρανός με τον Ήλιο  δηλώνει την ταλαιπωρία που βιώνουμε και το δίλλημα  στο τι πρέπει να διαλέξουμε..

Μη τη Σελήνη  χωρισμούς και διάλυση καταστάσεων μετά από έντονα  ψυχολογική πίεση
Ο ρόλος του Πλούτωνα στην έκλειψη είναι πολύ σημαντικός. Τα εξάγωνα που έχει με τα φώτα  λειτουργούν προστατευτικά και δίνουν τη δυνατότητα  να εμβαθύνουμε περισσότερο  στο υποσεινήδητο μας και να  κατανοήσουμε πράγματα  σε σχέση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Η ίαση θα έιναι ευκολη.

Ο Χείρωνας και αυτός με εξάγωνα,  να υποστηρίζει τα Φώτα τους Δεσμούς και τον Ερμή,  μας βοηθά μετά από βίαιες  και εμπόλεμες διαδικασίες , να ξεπεράσουμε  ψυχικά  τραύματα που έχουν  να κάνουν με τον άυλο κόσμο της ψυχής μας, να συμφιλιωθούμε με αυτά και να τα θεραπεύσουμε.

Ο Άρης από το ζώδιο της Παρθένου, σε δεκανό  και δωδεκατημόριο  Κρόνου,  σε αμοιβαία υποδοχή με Ερμή και σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, κυβερνήτης του 9ου οίκου( με την ακμή αυτού,  πάνω στην Πύλη  του Ουρανού και της Σελήνης  που χαρακτηρίζεται Πύλη αστρικής μαγείας, και Πύλη του εκστασιαζόμενου , διορατικού)  να θέλει να δείξει που πραγματικά πρέπει να στραφούμε μετά από αυτή την έκλειψη. ΄

Άφησα για το τέλος την ανάλυση  της εμπλοκής του μεσοδιαστήματος Άρη/Πλούτωνα με τα φώτα Ήλιο, Σελήνη.

Στο βιβλίο του o Ebertin το χαρακτηρίζει σαν τον άξονα επέμβασης, ανώτερης δύναμης ( εδώ δεν αναφέρεται σε  φυσική δύναμη) , σύγκρουσης , πολέμου και επέμβασης.

Με τον  Ήλιο= Σκληρή εργασία μέχρι τελικής πτώσης, αναστάτωση διαταραχή ή σοκ, που προκαλείται εξαιτίας μεσολάβησης Ανωτέρας δύναμης.

Με τη Σελήνη= Θάρρος,  τόλμη, μια ενεργητική αποφασιστική γυναίκα, λαός,  (ψυχή)

Με Δεσμούς= Η επίτευξη ενός ρεκόρ μαζί με άλλους

Με Κρόνο= Ο άνθρωπος που αναποδογυρίζει βράχους επιδιώκοντας κάποιο ιδιαίτερο σκοπό η καθήκον.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου